Bastarden från Istanbul by Elif Shafak
Bastarden från Istanbul by Elif Shafak

Bastarden från Istanbul

by Elif Shafak
(*)(*)(*)(*)( )(2,399)
432Reviews49Quotations1Note
Description

En roman som fångar det moderna Istanbuls rytmer och färger

En regnig eftermiddag i Istanbul. I minikjol och högklackade skor skyndar den unga Zeliha fram genom trängseln. Hon rusar in på en läkarmottagning och förklarar att hon vill göra abort. Zeliha är 19 år och ogift. Det som sker den eftermiddagen kommer att förändra hennes liv och livet för alla runt henne.

Tjugo år senare: en familj med fyra generationers kvinnor bor tillsammans i en stor våning i Istanbul. Det vilar en förbannelse över familjen: alla männen i den dör i förtid. Bara Mustafa är kvar - och han har försökt undkomma sitt öde genom att bosätta sig i USA.

Bastarden från Istanbul är en underhållande och livfull skildring av hur två unga kvinnor konfronteras med dramatiska familjehemligheter i det förflutna.

"Shafaks skrivkonst är förförande ? historia och fiktion, det personliga och det politiska smälter samman till något vackert." - Elle

"Shafak är på väg att utmana Pamuk som Turkiets främsta nutida författare." - The Economist

"Framför allt är Bastarden från Istanbul en roman om Istanbul, om att älska en plats så till den grad att dess rytmer, lukter och färger kryper in under huden." - Boston Globe

Community Stats

Have it in their library

Are reading it right now

0

Are willing to exchange it

About this Edition

Language

Swedish

Publisher

Publish Date

Jun 1, 2012

Format

Other

Number of Pages

384

ISBN

917503056X

ISBN-13

9789175030562