Arseniktornet by Anne B Ragde
Arseniktornet by Anne B Ragde

Arseniktornet

by Anne B Ragde
( )( )( )( )( )(0)
0Reviews0Quotations0Notes
Description

Ny bok av succéförfattaren till Berlinerpopplarna

Den norska succéförfattaren Anne B. Ragde blev med Berlinerpopplarna ett välkänt namn på den svenska litteraturscenen. Hennes kritikerrosade roman Arseniktornet (utkom 2001 i Norge) är en imponerande släktkrönika i 1900-talets Danmark.

Drömmen om ett liv i lyx och flärd driver den unga Amelie från det lilla fiskeläget till mellankrigstidens dekadenta Köpenhamn. Hon får plats som varietédansös och spås en lysande framtid inom teatern. Tills man upptäcker att hon är gravid och hon tvingas avbryta sin karriär för att gifta sig med porslinsmålaren Mogens. Flera decennier senare nås dotterdottern av beskedet om Amelies död, en händelse som inte bara för generationerna närmare varandra utan även öppnar den Pandoras ask som är familjens hemligheter.

Arseniktornet är i lika stor del en berättelse om tre generationers kvinnor, som en skildring av kärlekens förutsättningar och livets skörhet. Med samma detaljrikedom och elegans som kungligt danskt porslin målas här bilden av en dotters uppväxt i skuggan av sin moders sargade ego.

"Arseniktornet är en berättelse av en sådan kaliber att man som läsare känner sig stärkt, all kroppslig och själslig misär till trots." Göteborgs-Posten

"Arseniktornet är den typ av bok som avväpnar sin läsare och som hela tiden växer, låter läsaren sugas in i dess värld." Helsingborgs Dagblad

Community Stats

Have it in their library

0

Are reading it right now

0

Are willing to exchange it

About this Edition

Language

Swedish

Publisher

Publication Date

Apr 1, 2011

Format

Other

Number of Pages

351

ISBN

9170018685

ISBN-13

9789170018688