Vila på gröna ängar by Anne B Ragde
Vila på gröna ängar by Anne B Ragde

Vila på gröna ängar

by Anne B Ragde
(*)(*)( )( )( )(1)
0Reviews0Quotations0Notes
Description

Tredje delen i en charmfull och älskad norsk trilogiI den avslutande delen av trilogin är Torunn, den vuxna dottern, huvudpersonen. Torunn är trettiosju år och bor i Oslo, där hon arbetar som veterinärassistent. Hennes pappa Tor är den äldste av bröderna och den som i alla år har bott kvar på släktgården Neshov utanför Trondheim. 

Medan Torunn är på besök på Neshov inträffar något som vänder uppochned på hela hennes tillvaro - pappa Tor tar livet av sig inne i svinstallet. Torunn ser ingen annan råd än att stanna kvar på Neshov och ta hand om gården och grisarna. Den enda hjälp hon har är en ung avlösare, Kai. De andra i familjen Neshov verkar fullt upptagna med sin nya livsprojekt och har ingen tid för gården. Äldste farbrodern Margido är begravningsentreprenör och håller just på att utvidga sin affärsverksamhet när Tor dör, och den yngre farbrodern Erlend och hans partner Krumme bor i Köpenhamn och väntar barn - tillsammans med två kvinnor. 

Så kommer sommaren och familjen samlas på Neshov. Erlend och Krumme har planer på att bygga om silon till ett slags lantställe, och tillsammans med de blivande mammorna och en arkitekt kommer de för att påbörja projektet. Hettan dallrar över landskapet denna sommar när de slutligen återförenas, och Torunn har ett beslut att fatta som kommer att påverka allas framtidsplaner. 

Community Stats

Have it in their library

0

Are reading it right now

0

Are willing to exchange it

About this Edition

Language

Swedish

Publisher

Publication Date

May 1, 2009

Format

Other

Number of Pages

ISBN

9170016968

ISBN-13

9789170016967